"Νέες τεχνολογίες και ειδική αγωγή: Μια ματιά στο μέλλον"

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την εκδήλωση με τίτλο «Νέες τεχνολογίες και ειδική αγωγή: Μια ματιά στο μέλλον», η οποί λαμβάνει χώρα στα πλαίσια του ερευνητικού  προγράμματος CybSPEED.

 

Επαγγελματίες του κλάδου και γονείς που ενδιαφέρονται για το θέμα θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν από καταρτισμένους και έμπειρους επιστήμονες. Επίσης θα δοθεί η ευκαιρία για μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις ανάγκες τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν σχετικά με την χρήση νέων τεχνολογιών στην ειδική εκπαίδευση.


Σας περιμένουμε!

Το ΠΡΑΞΙΣ στο Σαν Σεμπαστιάν

Στις 27/08 ήρθε το πέρας του ταξιδιού μελών Πρότυπης Θεραπευτική και Συμβουλευτικής Μονάδας «Πράξις» στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν – Ντονόστια. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο EPV-EHU φιλοξένησε τους τρεις εκπρόσωπους της Μονάδας μας για ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RISE-H2020 «CybSPEED».

Η Μηλιά στην αυλή του Βασιλιά

Η ομάδα δράσης άνω θρώσκω σε συνεργασία με την Πρότυπη Θεραπευτική Μονάδα ¨Πράξις" παρουσιάζουν το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19:00 μ.μ στην αυλη του 7ου Δημοτικού Σχολείου στην Παναγία την παιδική παράσταση "Η Μηλιά στην αυλή του Βασιλιά".

Ευχές

christmass

 

Καλά Χριστούγεννα

κι ευτυχισμένο

το 2019

Τμήματα κοινωνικών δεξιοτήτων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία δύο νέων "ομάδων κοινωνικών δεξιοτήτων". Οι ομάδες θα αποτελούνται από τέσσερα μέχρι πέντε παιδιά και δύο θεραπευτές.

Προτού αναφέρουμε τους στόχους των ομάδων, είναι αναγκαίο να διευκρινίσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά:

  1. Στον κοινωνικό τομέα: Διαταραγμένη αποκλίνουσα και σοβαρή καθυστέρηση στην κοινωνική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην διαπροσωπική ανάπτυξη.
  2. Στην γλώσσα και στην επικοινωνία: Διαταραγμένη και αποκλίνουσα γλώσσα και επικοινωνία λεκτική και μη λεκτική. Δυσκολίες στην κατανόηση και χρήση των εκφράσεων του προσώπου και της γλώσσας του σώματος, στην κατανόηση του νοήματος και της πραγματολογίας του λόγου.
  3. Στην σκέψη και στην συμπεριφορά : Ακαμψία σκέψης και συμπεριφοράς καθώς και φτωχή φαντασία. Τελετουργική συμπεριφορά, στερεοτυπίες, ρουτίνες και σοβαρή καθυστέρηση ή απουσία συμβολικού παιχνιδιού. Τα πιο ικανά άτομα από αυτά τα παιδιά μπορεί να διαθέτουν φαντασία, αλλά συνήθως είναι περιορισμένη ή παρουσιάζουν δυσκολία διάκρισης μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητα.

Επιπλέον παρουσιάζουν δυσκολίες που σχετίζονται με την "θεωρία του Νού".