Το ΠΡΑΞΙΣ στο Σαν Σεμπαστιάν

Στις 27/08 ήρθε το πέρας του ταξιδιού μελών Πρότυπης Θεραπευτική και Συμβουλευτικής Μονάδας «Πράξις» στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν – Ντονόστια. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο EPV-EHU φιλοξένησε τους τρεις εκπρόσωπους της Μονάδας μας για ένα μήνα στις εγκαταστάσεις του στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος RISE-H2020 «CybSPEED».

Βασικός σκοπός της επίσκεψης αποτέλεσε η δημιουργία στενών δικτύων ανταλλαγής τεχνογνωσίας και επαγγελματικής συνεργασίας αλλά και την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δομών ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον ακαδημαϊκό τομέα. Ο συνδυασμός της ρομποτικής τεχνολογίας και των εφαρμοσμένων τεχνικών αποκατάστασης δίνουν νέα προοπτική στην δημιουργία καινοτόμων πρακτικών στην ειδική αγωγή.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι επαφές του Πράξις στο Σαν Σεμπαστιάν, σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον τομέα του computer science. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές δημιουργίας λογισμικών προγραμμάτων που θα διευκολύνουν την δημιουργία και την εφαρμογή νέων θεραπευτικών τεχνικών με την χρήση ρομπότ και άλλων σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Με μεγάλη μας χαρά μπορούμε να ανακοινώσουμε πως η επόμενη συνάντηση των φορέων του προγράμματος θα λάβει χώρα στις 29 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Καβάλας στο δεύτερο μεγάλο εκπαιδευτικό πενθήμερο που διοργανώνεται στα πλαίσια του προγράμματος.